Oplaadpaal / oplaadpunt gemeente Hellendoorn

Elektrische oplaadpaal / oplaadpunt parkeergarage Henri Dunant

Elektrische oplaadpaal / oplaadpunt in de parkeergarage Henri Dunant te Nijverdal.

WijzijnGroen BV heeft in samenwerking met de gemeente Hellendoorn de parkeergarage Henri Dunant te Nijverdal voorzien van de wayfinding, afvalbakken, signing en elektrisch oplaadpunt voor auto's.

Het oplaadpunt is van het type WijzijnGroen oplaadBox, waarvan WijzijnGroen BV dealer is, uitgevoerd in de nieuwste technologie, mode 3.

In samenwerking met de technische installateur is een oplaadBox geplaatst aan een figuratiebord, waarop in elke gewenste huisstijl een afbeelding dan wel de afbeelding van het bord "elektrisch laadpunt auto" afgebeeld wordt. De oplaadBox is het laadstation voor elektrische voertuigen. Het ontwerp van de box is revolutionair en uniek. De oplaadBox is gemaakt van zeer sterk polycarbonaat.

Alle elektronica is mooi verborgen in het product. De oplaadBox is hierdoor uitermate geschikt voor plaatsing op zowel openbare - als privé locaties. De oplaadBox maakt gebruik van een gestandaardiseerd oplaadsysteem en is compatibel met elk elektrisch of hybride voertuig. Tevens is de oplaadBox gemakkelijk te plaatsen door gebruikmaking van een standaard verkeersbordpaal. Indien een auto de oplaadBox omver zou rijden, hoeft in bijna alle gevallen slechts uitsluitend de paal te worden vervangen. Uiteraard voldoet de oplaadBox aan de nieuwste ISO certificeringen en heeft een goedgekeurde IP55 en CE classificatie. De oplaadbox is modulair samen te stellen met diverse interessante opties:

  • Intelligent persoonsgebonden RFID smartcard systeem.
  • Snelladen
  • GSM module
  • Betaal module
  • Contactstekker verificatie

Door deze modulaire basis is de oplaadBox tevens gemakkelijk te upgraden met toekomstige technologie.

Op de achterwand van de muur van de parkeergarage wordt een figuratiebord aangebracht zodat het voor de bezoeker van de garage in één oog opslag duidelijk is, dat daar de parkeerplek of -plekken zich bevinden voor het laden van de elektrische auto. Het figuratiebord wordt vervaardigd uit zeer slagvast materiaal (Dibond / aluminium) en voorzien van coating. Het bord wordt op een dusdanige wijze gemonteerd, dat alle leidingen en kabels keurig worden weggewerkt. Tevens kan de tekst en pictogram uitgevoerd worden in retroflecterende folie, waardoor door aanstraling van de verlichting van het voertuig de tekst en het pictogram nog duidelijker wordt weergegeven.

Naast dit bord wordt tevens de vloer voorzien van speciale, zeer slijtvaste vloercoating, voor herkenning van de gebuiker van de parkeergarage. Ook hier wordt wederom gedacht aan duurzaamheid, de lijnen en figuratie wordt aangebracht in luminiserende wegenverf waardoor bij uitval van stroom, toch herkenning aanwezig blijft in de parkeergarage.

Om duidelijk aan te geven dat er een laadstation voor elektrische auto's aanwezig is in de parkeergarage, worden op de toegangswegen diverse RVV-verkeersborden geplaatst.

« naar overzicht