Laadstation type zuil

Voor openbare locaties heeft WijzijnGroen een laadzuil ontwikkeld met in de behuizing een netbeheerdersbox (die apart te verzegelen is) en een hoofdschakelaar. De netbeheerdersbox heeft een IP67 classificatie en voldoet aan alle eisen en veiligheidsvoorschriften van de netbeheerders.
De laadzuil is voorzien van 2 laadpunten (Type 2), RFID reader, Mode 3 controller, GPS positiebepaling en GSM communicatie module. Elk laadpunt is apart afgezekerd. Hierdoor zullen de overige functies en het andere laadpunt gewoon blijven functioneren in geval van een gebruikersfout. Voor plaatsing op openbaar terrein is een betonnen fundering nodig.
De laadzuil sluit na plaatsing optimaal aan op de bestrating voor een nette uitstraling in het straatbeeld.

De laadzuilen zijn geschikt voor gebruik met alle typen laadpassen die er in de markt gebruikt worden. De laadzuil wordt standaard geleverd met een BackOffice abonnement.

Verschillende uitvoeringen:

De bediening van de WijzijnGroen laadzuilen gebeurt met een laadpas.

Uitvoering:
- 11 kW
- 22kW

 

Laadcontactdoos: MENNEKES 7 polig. Kan 1 of 3 fase 240v/400v 16/32 Amp aangeslo-ten worden.

Laadprocedure:Als eerste wordt de stekker ver-grendeld in de MENNEKES laadcontactdoos en de auto. Daarna communiceert de op-laadzuil met de auto. Als alle vei-ligheidsvoorschriften zijn gecon-troleerd, wordt de maximale toe-laatbare laadstroom doorgegeven. De oplaadprocedure wordt nu automatisch ingeschakeld.

« naar overzicht